FILTER DLE ČASU

Měsíc: Únor 2023

V pátek 24.2. je z technických důvodů uzavřena školní restaurace. V době jarních prázdnin od 27.2. do 3.3. budou uzavřeny všechny provozy školy (kiosek, kadeřnictví i restaurace).

23. 02. 2023

Online schránka důvěry

23. 02. 2023

Rádi bychom žáky i rodiče informovali, že naše škola využívá online schránku důvěry NNTB,
která pomáhá bojovat proti šikaně. Před nedávnem začalo 2. pololetí, během kterého ve školách dochází mezi žáky k největšímu množství šikanózního chování. Je proto důležité, aby žáci věděli, že se prostřednictvím NNTB mohou bezpečně svěřit.

Odkaz na schránku najdete na našich stránkách v sekci „Pro žáky“ nebo můžete kliknout zde.

„Křeslo pro hosta“ s paní Michaelou Landovou

23. 02. 2023

Dne 22.2. nás v naší škole navštívila známá blogerka, lektorka cukrářských kurzů a autorka knížek plných sladkých receptů. Porotce druhé řady Peče celá země a také velká milovnice makronek Michaela Landová přišla jako host do školní diskusní série „Křeslo pro hosta“, kde se žáci mohou ptát úspěšných profesionálů v oboru na vše, co je zajímá.

Tentokrát to bylo zejména působení paní Landové jako porotkyně v pořadu Peče celá země, její cesta k cukrářskému řemeslu, ale došlo i na různé cukrářské tipy a rady.

Kadeřník nebo kadeřnice?

22. 02. 2023

Obor vhodný pro dívky i chlapce, kteří mají šikovné ruce a dobrou představivost – to je kadeřník.

Povolání, které se během pandemie ukázalo jako nepostradatelné, dokonce možní víc, než jsme si mysleli.

Absolventi jsou zaměstnaní u různých kadeřnických salonů, nebo mohou založit vlastní živnost a zkrášlovat hlavy mužů, žen i dětí.

Odborný výcvik žáci absolvují v moderně vybavených kadeřnických provozovnách v Sedlčanech a Benešově. Zde si můžete prohlédnout fotografie a získat více informací.

Sladké povolání cukrář

15. 02. 2023

Baví Vás péct? A zároveň jste kreativní a máte smysl pro detail?

Obor cukrář má u nás dlouholetou tradici a nabízí seznámení s tradičními postupy i moderní cukrařinou.

Dorty, zákusky, cukroví, koláče – to vše budete mít po absolvování oboru v malíčku.

V cukrářském kiosku, kde prodáváme naše výrobky veřejnosti, se také naučíte, jak správně obsluhovat, balit zákusky, zacházet s pokladnou.

Tato fotogalerie ukazuje, co vše jsou žáci schopni během studia vytvořit.

INFORMACE

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

ŠKOLA SE ZAPOJILA DO PROJEKTU EU OPVK
„PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM"