65-51-H/01 (Určen pro chlapce i dívky)
V průběhu učební doby se žáci naučí:
- zpracování všech druhů potravin rostlinného i živočišného původu, jejich uchování, skladování, ošetřování a konzervaci
- obsluze a údržba kuchyňského zařízení, zařízení pro sklepní hospodářství a zařízení na úseku obsluhy hostů
- pracovní dovednosti jsou zaměřeny na kuchařská zpracování potravinářských surovin a na obsluhu hostů v různých typech hostinských zařízení
- prodeji cukrářských výrobků a doplňujícího sortimentu cukrářské prodejny
- ve III. ročníku mají žáci možnost získat řidičský průkaz skupin A, B za zvýhodněných podmínek
Podmínky pro přijetí:
K základním podmínkám pro přijetí do tohoto oboru patří splnění povinné školní docházky, přednost mají absolventi 9. ročníku ZŠ a zdravotní způsobilost.
Délka učební doby:
3 roky
Způsob ukončení studia:
Závěrečná zkouška
Výuční list, Europass
Po ukončení III. ročníku je možné pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu „Podnikání“ zakončeném maturitní zkouškou.
Dosažený stupeň vzdělání:
Střední vzdělání s výučním listem
Doplňující kurzy:
- barmanský
- carving ovoce a zeleniny
- studená kuchyně