29-51-H/01 (RVP Výrobce potravin, určen pro chlapce i dívky)
V průběhu učební doby se žáci naučí:
- zpracovávat suroviny, pomocné látky a přísady na příslušné potravinářské výrobky, tj. cukrovinkářské, konzervárenské, sladovnické a pivovarnické, mlékárenské, mlynářské, případně vinařské
- zvládat technologické postupy a činnosti související s přípravou a úpravou surovin a jejich zpracováním na příslušné potravinářské výrobky
- skladovat, balit a expedovat hotové výrobky
- obsluhovat a provádět základní údržbu technologického zařízení
- zjišťovat případné závady technologického procesu včetně funkce strojů a příslušných zařízení
- řešit samostatně běžné problémy, vést předepsanou evidenci výroby
- posuzovat kvalitu surovin, meziproduktů a hotových výrobků
- dodržovat hygienické předpisy a normy při výrobě a zajišťovat tak výrobu bezpečných potravin
Podmínky pro přijetí:
K základním podmínkám pro přijetí do tohoto oboru patří splnění povinné školní docházky, přednost mají absolventi 9. ročníku ZŠ a zdravotní způsobilost.
Délka učební doby:
3 roky
Způsob ukončení studia:
Závěrečná zkouška
Výuční list, Europass
Po ukončení III. ročníku je možné pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu „Podnikání“ zakončeném maturitní zkouškou.
Dosažený stupeň vzdělání:
Střední vzdělání s výučním listem
Doplňující kurzy:
- Kurz studené kuchyně
- Baristický kurz
- Kurz vyřezávání ovoce